tisdag 23 september 2008

Glest

.. är det mellan inläggen, men vi lever i allra högsta grad. I helgen som gick eldade vi rishögar och annat bråte för fulla muggar. Jag målade lite mer i köket. Man måste tydligen måla insidan av luckorna också för att det ska räknas. Medan färgen torkade passade jag på att sy en liten gardin. Det är inte det ultimata tyget, men det får duga tills jag hittar något annat med orange bas. Jag har nämligen bestämt mig för att köket ska vara orange/rött.

måndag 15 september 2008

Bärsärkagång

I helgen tog jag paus från ogräsrensandet i blivande "lökrabatten" och gick fullständigt loss på Brudspirean. Den var på tok för risig nertill och inte särskilt vacker upptill heller, så det får bära eller brista. Den kan ju inte se värre ut än den gjorde innan Make-overn... Den som lever får se.

lördag 13 september 2008

Tomater, tomater

Tomatplantorna verkar sjunga på sista versen. Jag klippte bort de grenar som var döda och skördade de tomater som fanns på dem. Förhoppningsvis mognar både de och de stackarna som är kvar på plantorna.

Stolt

Äntligen! Stadsmissen har börjat bli en riktig utekatt. Anton fångade idag sin första mus och kom stolt och la den vid våra fötter! Eftersom vi inte alls gillar alla möss som finns härute, blev det mycket gos och beröm. Hoppas att han gör detta till en vana. Vi är så stolta över vår lilla grabb!

fredag 12 september 2008

Lycka är en ny katalog

Igår, den nya Julakatalogen. Idag damp katalogen från Skogma ner i brevlådan. Över 330 sidor nischad verktygsporr med allt för skogsbruket. Tror minsann jag har en betryggande ledning i katalogtävlingen. Räknas det även om motståndaren är ovetande om att det är en tävling..?




Kräftor på vift

Ibland är man lyckligt lottad och har arbetskamrater som är toppen. Idag har vi tack vare en vänligt sinnad kamrat fått med oss över ett kilo havskräftor ut till rucklet. Vi har sörplat och smaskat så det står härliga till. Hade vi kommit ut tidigare hade vi visat våra grannar hur riktiga kräftor ska se ut ;) Tack igen, JPN!

måndag 8 september 2008

Ny leksak tarvar nya kläder

Då det är lite "Darwin award"-varning över att arbeta med en motorsåg utan skyddskläder blev det en tur till Jula idag för att dressa upp sig. Sågskyddsbyxor från Blåkläder och skyddsstövlar från vad som verkar vara Julas eget märke. Nya kedjor och annat ligger och väntar inför att det första trädet ska fällas till helgen.


söndag 7 september 2008

Vårlökar!

Eftersom i stort sett alla lökar vi satte förra året tittade upp, har vi fått blodad tand! Igår var vi runt och shoppade vårlökar så det stod härliga till. Detta var vad vi släpade hem:

- Narciss / Carlton (40 st)


- Allium / Blandade (25 st)


Stor vårstjärna / Chiondoxa Alba (15 st)


- Anemone (15 st)

- Tulpan /Couleur Cardinal (15 st)

- Tulpan /Prinses Irene (15 st)


Utöver dessa köpte vi även Krokus, mixade (50 st) och Scilla (45 st)
Som ni förstår, har jag ett par lökar att knö ner nu i helgen...
(alla bilder från Odla.nu)