lördag 26 april 2008

Vivor

Förra helgen köptes och planterades en ny liten raring i trädgården, nämligen en Lundviva.

Den passade alldeles utmärkt i vår rabatt med vivor och nu samsas den med de andra vivorna. De kommer med all säkerhet få sällskap av fler vivor inom kort!

Coola djur i vår natur #1

På väg från båten hörde jag hur det prasslade till i gräset. Tänkte först att det var en fågel eller någon mus som röjde runt. Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att börja se efter vad det var som lät och fick se en väldigt vacker och ganska stor huggorm. Ringde Jo så hon kunde komma och se den. Ormen låg kvar, helt blickstilla hela tiden. Förmodligen hade den precis börjat komma upp i temperatur och var fortfarande slö. Kunde överslagsmäta med mätbandet, närmare 70 cm kom vi fram till att den var. När vi återtog vårt bärande fann ormen det bäst att ringla iväg. Kanske på jakt efter en solvarm sten.

fredag 25 april 2008

Välkommen hem

Välkommen tillbaka Lilla Röd!

onsdag 23 april 2008

Pelargoner i lååånga rader

Det finns en lokal handelsträdgård som ligger på vägen ut till ön och där brukar vi kika in ibland. I helgen studsade vi båda två till vid ingången till ett av växthusen. I detta fanns det hur många pelargoner som helst. På borden. I amplar. På belysningen. Överallt! Helt galet många. Vill ha!


tisdag 22 april 2008

Liten fin

Denna lilla blomma och ytterligare ett antal likadana satte jag i höstas. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad de hette, men jag tycker att de är alldeles bedårande! Mor P kanske vet?


Välkommen tillbaka

Se vad som tittade upp! Vi köpte och planterade en rabarberplanta förra året, men den försvann. Vi anade att det kunde bero på att den hamnade bakom staketet och att den därför inte fick tillräckligt med sol. Vi hade med andra ord gett upp den lilla plantan. Men se, den är tillbaka! Jippie!

Vardagslyx

Det är lite missfärgat. Det är små partiklar i det. Men det kommer iallafall direkt ur kranen utan några problem. Det är vad jag kallar lyx!

måndag 21 april 2008

Veckans bild

Strålande sol. Veronica Maggio på stereon. Galningar på motorcyklar- som kalvar på grönbete.

Grannsämja

I helgen var det lite mer folk ute på ön än det har varit tidigare helger. Vi passade på att umgås litegranna med våra trevliga grannar som först gick husesyn hos oss. Detta med husesynen var lite av en taktisk grej. Om de får se hur det ser ut nu, när huset är stökigt och under renovering, kommer ju alla förbättringar att mötas av entusiasm, ooh och aaah från grannarna.

Vi blev sedan inbjudna till dem på en öl och husesyn. Man kan ju lugnt säga att de har ordning på torpet. De hade en aning mer renoverat hus och de har en tomt som faktiskt innehåller en trädgård. Vi har lite att jobba på som sagt.. Men det var trevligt att umgås med dem, det har ju inte blivit så mycket sådant eftersom vi oftast jobbar hela dagarna/ kvällarna.

fredag 18 april 2008

Odjur

När vi köpte huset förra året var det helt inhägnat med plank, staket, ja till och med taggtråd. Vi trodde att de förra ägarna var lite enstöringar och att de helt enkelt ville hålla andra människor utanför. Nu har vi en annan teori. De ville helt enkelt hålla skadedjuren ute. När vi kom ut idag och skulle kika på våra Klematisplantor som vi planterade förra veckan, fann vi att de var jämnade med marken. Det var bara några centimetrar kvar på varje planta... Det verkar som om vi får lära oss den hårda vägen. Nu har vi t ex lärt oss vad blodmjöl är. Man kan tydligen skrämma bort rådjur med sådant. Nu vet vi det. Rådjur är söta, men de ska låta bli våra plantor!

måndag 14 april 2008

Bloggtorka..

.. är det nästan här just nu. Förra helgen kom vi inte ut eftersom det var så himla dåligt väder på morgonen när vi skulle åka och väderprognoserna för "andra sidan" verkade minst sagt opålitliga. Då de ändrades stup i kvarten kändes det lite vanskligt att åka tvärs över landet bara för att eventuellt få vända vid bryggan.

Istället ägnades helgen åt bland annat loppisrunda och Ikea-besök. Tyvärr gjordes inga större fynd på loppisarna, helst hade jag velat hitta en gammal skruttig träkista som jag hade kunnat lägga lite tid och kärlek på. Vi hittade dock lite bra böcker bland annat Gudfadern. Perfekt sommarläsning. Till de nödvändiga saker man måste ha i en sommarstuga hör bra böcker. Inte nödvändigtvis litterära storverk utan böcker som får en att slappna av lite och drömma sig bort, eller som bara är medryckande. Till en komplett sommarstuga hör också gamla Starlet- och Bustertidningar. Vad ska man annars slöläsa när man ligger på gräsmattan och solar? Fast det bygger ju ioch för sig på att man har en gräsmatta att slappa på. Joflopp jobbar på den. Lagom till vi har kånkat ut tidningar och böcker finns det säkerligen en gräsmatta!

torsdag 10 april 2008

Premiär

I födelsedagspresent förärade mina goda vänner mig lite verktyg och saker till trädgården. I helgen som gick invigdes verktygen och de funkade finfint! Tack snälla fröken L och fröken M!

onsdag 9 april 2008

Må det bära eller brista

Det var inte utan att man var beredd på det värsta när jag satte motorsågen i det lappverk som utgorde en bärande regel för taket. Visade sig att stöttorna gjorde sitt jobb och inget dramatiskt hände, bara att riva bort "regeln" och sätta dit en ny. :)



tisdag 8 april 2008

Stugfynd

Som vi tidigare nämnt, ingick det en hel del i husköpet. Förutom diverse praktiska saker såsom åtta fasta bäddar och två robusta extrasängar, ingick det en hel del husgeråd och prylar. Jag fascineras fortfarande av en del saker och förälskar mig mer och mer i andra saker. Vissa saker blir jag mest förundrad över. Som t ex varför man tycker att man behöver 14 brödfat. Har man enorma kaffebjudningar eller ska varje person ha ett eget fat?

En del saker tycker jag om att ta fram och titta på, en del tycker jag om att använda. Ett exempel på det sistnämnda är fugaskålarna som de var snälla nog att lämna kvar. Godis, dip, you name it, allt ser gott ut i en fugaskål!

måndag 7 april 2008

Blomster

Våra fina krokusar hade kommit upp ordentligt nu i helgen och det kändes jättekul att se att det man pysslar med i trädgården ger resultat. När man såg alla blommorna i solskenet var det inte utan att det kändes som vår. Sen kom man hem igen och vaknade till snö. Nu får jag nöja mig med att kika på bilderna och försöka få lite vårfeeling.

söndag 6 april 2008

Spirande saker i trädgården

Denna hittade jag i rabatten... Är det någon som vet vad det är för något?

Mer fiff

Det mesta kommer att bli vitt i rucklet, men vi tänkte ha en bit med tapet mellan smårummen. Vi tog med oss två provbitar ut nu i helgen för att testa vilken som passade bäst. Vi lutar just nu åt den mörka varianten.

lördag 5 april 2008

Nya gardiner

Lite fiffande får man ju se till att hinna med också, så nya gardiner till stora sovrummet bidde det. De förra var riktigt retro, men jag kände att det får bli lite vitt ett tag. Jag har dock sparat de gamla, de kommer säkerligen att dyka upp igen.

Trädgårdsfix

SMHI utlovade regnrusk idag men det var strålande sol, så vi passade på att arbeta ute i trädgården istället för att vara inne i gropen. Eftersom de förra ägarna inte har utnyttjat hela tomten så är det rätt stenigt och svårt att plantera på sina ställen.

Vi hade tänkt att plantera Clematis vid ena kortsidan av terrassen så att vi får lite insynsskydd mot grannen. Tyvärr var denna delen av tomten obrukad sedan tidigare, så Joflopp fick gå loss med korpen. Till slut blev det planterat och ordning på torpet.

Detta ser ju inte mycket ut för världen, men vi har förhoppningar om att det ska bli finfint. Dessa blommor ser vi fram emot att få se klättra på terrassväggen:

torsdag 3 april 2008

Arbetsläger

Imorgon är det dags att åka ut till stugan igen. Denna gång packar vi bilen full med mat, byggmaterial och diverse pryttlar. Meningen är att vi ska undvika att bli strandade på ön utan mat, så nu har vi bullat upp så vi klarar minst en vecka. Enligt väderprognoserna ska det bli ganska svaga vindar, så denna gång ska vi väl iallafall slippa snöstormar. Just det ja, nya säkringar är införskaffade, så vi slipper råka ut för samma missöde som sist. Håll gärna tummarna för lite uppehållsväder också, så att vi kan peta ner Clematisen som nu står inne i sovrummet.