onsdag 25 mars 2009

Israpport från andra sidan

Pratade just med Herr F för att höra om de har varit ute på ön ännu. Visst hade de varit de, i tre veckor dessutom. Hann födas ett hopp om en helg i stugan tills han sa att de hade fått åka svävare för hela fjärden var igenfrusen. Isen hade släppt till slut men vår vik där vi har bryggorna är fortfarande igenfrusen med en decimeter tjock is. Tji stuga den här och nästa helg. Frågan är om vi kommer ut ens i påsk...


lördag 21 mars 2009

Vårpromenad

Idag har vi tagit en promenad vid Delsjön. Jag hoppas verkligen att det inte finns lika mycket is på andra sidan! Det fanns dock ett par vårtecken och solen sken på oss, så det märks att det går framåt. Vi kikade lite på koloniområdet som ligger där och blev lite avis på de som har så nära till sina små stugor. Vi vill ut till ön nu!

lördag 14 mars 2009

Paus...

Vi lever fortfarande. Vi har bara hamnat i vinter- och förkylningskoma. Idag vankades det Fröbytarträff med bland annat Kolonibrudarna, men det satte förkylningen stopp för.
Ruckelabstinensen är dock stark och vi vill bara att isen ska försvinna så vi kan ta oss ut till ön. Det verkar gå sakta med säkert, så om två veckor eller så, kanske vi kan göra årets premiärtur.

Jag har fortfarande inte fått ner några frön i jorden. Jag försöker intala mig själv att det inte är för sent att göra det nu, och att plantorna till och med blir mindre rangliga om jag sätter dem nu istället för ett par veckor sedan. Vi säger att det är så.