fredag 30 april 2010

Majrodd?

Förra veckan rodde vi ju ut till rucklet med lilla båten och vi trodde därmed att årets rodd var avklarad. Men tji fick vi. Det ska tydligen inte bara vara rodd, utan Majrodd för att det ska räknas på riktigt...

Man kan ju försöka att se det från den ljusa sidan och tänka på att växterna som står kvar i båten på fastlandet får en hyfsat skyddad avhärdning under natten.

fredag 23 april 2010

Äntligen premiärtur!

Visst, det blåste en hel del. Det var kallt. Vi hamnade mitt i en regn/hagelby. Huset är utkylt. Men vi är här! Äntligen!

söndag 18 april 2010

På gång

Här hemma händer det saker, ska ni veta! Det mesta har grott och börjar spira så smått. En del saker har till och med fått karaktärsblad och ska omskolas strax. Squashen omskolades redan förra veckan eftersom den hotade att spränga de små pyttekrukorna vi petade ner fröna i.

Förodlad Dahlia 'Firebird'
Förodlad (barrotad) AklejaEn pluggbox full med tomatplantor

Bryggbesök

Det blåste ju som attan i helgen, så vår planerade premiärtur till vårt lilla ruckel fick ställas in. Vi var dock tvungna att åka till "andra sidan" ändå för att sätta fast förtöjningspryttlar vid vår nya båtplats. Det är nämligen tänkt att Rosalita ska sjösättas under nästa vecka och då behöver man ju saker att förtöja den sköna damen i.

De nya bryggorna verkar finfina, de är breda, rejäla och framför allt: Det är Y-bommar till varje plats. Slut på taskiga förtöjningar i bojar som åker iväg och slut på gnabb med grannar som förtöjer sin båt så att den kan ligga och slå mot någon annans båt. Mycket skönt!

Det kändes lite lätt overkligt att vi åkte skidor och bandvagn där för en månad sedan och ännu overkligare att man ska kunna bada där om en dryg månad.

Sist:Denna helg:

fredag 16 april 2010

Ny leksak, hurra!

Idag kom Joflopp hem med en leksak till mig. Nämligen en Bosch Färgspruta PFS 65. Jag hoppas att den kommer att underlätta målningen en hel del. Det finns ju rätt mycket att måla härute, om man säger så...

fredag 9 april 2010

Pysselrum / Växthus

Förra gången jag förodlade hemma, hade vi inte fixat iordning pysselrummet utan det var mer ett slags förråd. Då fick jag klättra över flyttlådor för att komma åt alla olika små plantor och det var små växter överallt. För att få lite mer struktur på det hela, har vi i år inhandlat två stycken hyllor som har placerats framför fönstret och vi får på så sätt plats med fler plantor. Just nu är det sålådor på den vänstra hyllan och på den högra ligger det potatis som ska förgro. Något säger mig att det kommer att bli ont om plats ändå, trots de nya inköpen....

Vårsådd!

Även om isen har legat tjock på andra sidan, har våren varit på gång ett tag här i Göteborg. För att få någon slags motvikt till isen, har vi tjuvstartat både plantering och sådder här hemma.

Följande har petats ner i jorden i fröform (100404):

- Röd/vit Akleja (från kollegan Anders)
- Mixad Akleja Biedermeier (Impecta)
- Blandade Aklejor (från Anders)
- Cremefärgad Stockros (från kollegan Lena)
- Röd Stockros (Lena)
- Mörkröd Stockros (Anders)
- Tomat 'Garden Pearl' (Mr Fothergills)- Basilika 'Sweet Genovese' (Mr Fothergills)
- Tomat 'Minibel' (Mr Fothergills)
- Busktomat 'Solanum lycopersicum' (chansning, de gamla som vi sådde med gott resultat -08, får se om de kommer upp)
- Zucchini 'Courgette' (Mr Fothergills)
- Klockranka 'Scandens' (Impecta)
- Trädgårdsriddarsporre 'Galahad' (Impecta)
- Riddarsporre ljusblå (Impecta)
- Praktklocka 'Mariesii'
(Impecta)
- Basilika
- Timjan
- Mejram
Det var var som såddes då, mer kommer....

För att jag ska kunna ha någon slags ordning på vad som är vad i lådorna har jag (vis av erfarenhet) antecknat och gjort små skisser i min lilla trädgårdsbok. Vem vet, det kanske blir ordning på mig också så småningom?

Hurra!

Isen är enligt uppgifter på väg att smälta bort och nu kan man tydligen ta sig ut till ön (och även in i vår lilla vik till bryggorna på fastlandet). Det blir ingen tur denna helg, men nästa helg så smäller det! Snart får vi se våren på ön och kika i rabatterna igen. Som jag har längtat!