lördag 18 juni 2011

Flyttpaus

Det är lite stiltje här på bloggen just nu. Vår husflytt närmar sig och vi är hemma i stan och packar. Vi åkte förbi huset och lämnade lådor idag och till min stora glädje fick jag se att min aklejasamling kommer att utökas i och med vår nya trädgård. Det fanns jättefina vita och ljusljusrosa aklejor intill huset och det har jag ju inte några sedan tidigare. Det får bli lite fröplock senare i sommar och förhoppningsvis kan jag fröså och dra upp några småplantor som kan flyttas ut till ruckelsamlingen vartefter.

tisdag 7 juni 2011

Pysselrums-snickrande

Även om helgen bjöd på underbart väder kunde vi ju inte bara jobba i trädgården. Vi har ju lite att greja med inomhus också, så vi passade på att bygga den där våningssängen i pysselrummet som vi funderat på ett bra tag. När vi gjorde om rummet bakom köket till pysselrum/gästrum innebar det att en sovplats försvann men en våningssäng råder ju bot på det.

Sagt och gjort, en våningssäng it is. En förmiddags jobb och materialet kostade 157 kronor (exklusive ribbottnar från IKEA). Nu ska den bara målas, sen är vi nästan i mål med pysselrummet (också)!

fredag 3 juni 2011

Reafynd

Idag var vi förbi handelsträdgården nära byn för att se om det fanns några spännande kryddor att plantera i kryddlådan (mer om den i ett annat inlägg). Där hade perennrean redan startat och vi fyndade tre små söta Bellis och två oranga vallmoplantor för 10 kr/st. Vallmoplantorna hamnade på "ängen" där vi hoppas att de ska fröså sig så småningom. Bellisarna hamnade i den före detta viverabatten där de blir små fina rosa utropstecken!