måndag 29 augusti 2011

Cherry Brandy

Årets rudbeckior 'Cherry Brandy' har slagit ut och är hur snygga som helst. Jag har dock inte fattat huruvida rudbeckior är perenna eller inte. De andra verkar vara det, vi får väl se om även dessa återkommer nästa år.

lördag 27 augusti 2011

Sensommarfägring

Jag hade nog trott att hösten var på väg, nästan här. Blommorna verkar dock tycka att det går att blomma ett tag till. Dahliarabatterna är överfulla med blommor och blomningen har inte avtagit utan snarare ökat, under de ynka två veckor som vi har varit borta.Luktärterna hade jag gett upp hoppet om. Eller förväntat mig att det på sin höjd skulle finnas lite ärtskidor. Tji fick jag. (bilden t.v är två veckor gammal)

söndag 21 augusti 2011

Ett litet steg...

... för mänskligheten, men ett gigantiskt kliv för oss. Vi har fått en ny elcentral installerad i rucklet! Slut på skarvsladdar kors och tvärs. Slut på frågor som "Ska jag duscha före eller efter vi sätter på tvättmaskinen? Kan jag använda vattenkokaren samtidigt som jag diskar (och varmvattenberedaren drar igång)?
Vi har el i hela huset! De nya elementen som köptes och installerades i höstas kan användas, det finns lyse i både pysselrum och sovrum!

Som sagt: Ett litet steg för andra, men stort för oss. Lyx, skulle jag även kunna kalla det.

torsdag 11 augusti 2011

Loppis

Vi har ju inte slitit ut oss direkt på semestern. Vi har dock hunnit göra lite småutflykter, både till sjöss och på land. Bland annat åkte vi till en liten auktion ute på landet som anordnades av en idrottsförening men där fanns det inte en enda pryl som vi kände att vi ville invänta själva budgivningen på. Vi åkte vidare och hamnade på en förtjusande liten loppis mitt ute i ingenting med massvis med saker som vi ville ha. (Bland annat ett 50-talskök i perfekt skick, men det ville hon inte bli av med till vår stora förtrytelse...)

Jag köpte ett par flaskor att ha som vaser och ett par plåtburkar att ha.. ja, smått och gott i. Två av burkarna är IRA-burkar som jag plötsligt har insett att jag samlar på (det ser ut som om jag har vänt den ena burken fel, men det är ganska brett mellan "dekorationerna"). Sex IRA-burkar borde utgöra en samling, om än liten.

onsdag 10 augusti 2011

Hosta

Av Litet Hus fick jag en stooor rugge med hosta som tyvärr inte har kommit ner i backen ännu. Den står fortfarande i en påse och väntar på att bli delad och planterad. Den verkar dock inte må dåligt av behandlingen utan har vuxit och frodats där i påsen. Nu blommar den för fullt så jag anar att den kanske ska blomma färdigt innan jag delar den ytterligare. Fin är den i alla fall där den står, tack Litet Hus!

tisdag 9 augusti 2011

Bishop's Children

Bishop's Children-dahliorna har låtit vänta på sig och knopparna slog ut först igår. Det mörka bladverket är så himla snyggt och jag hade höga förväntningar på själva blommorna. Jag blev inte besviken, visst är de snygga!?

måndag 8 augusti 2011

Daglilja


Dagliljerabatten blev inte så prunkande som jag hade tänkt mig. Den gamla gula ruggen som delades, blommade väldigt sparsamt jämfört med andra år. De nya har dock blommat fint och passar finfint ihop med riddarsporrarna som hamnade i samma rabatt. Jag kommer inte ihåg vad de nya heter, är det någon som känner igen den?

söndag 7 augusti 2011

Vilda blommor

Det finns inte bara planterade blommor härute, man ska inte förakta de som finns i naturen. Ljungen är så vacker när den blommar! Fast det är klart, den får gärna hålla sig på anvisade platser i trädgården och inte ta över helt.

fredag 5 augusti 2011

Mer bilder på dahlior

Visst var det väldigt många plantor i pysselrummet hemma i våras, men när dahliorna bara spottar fram nya blommor hela tiden blir jag bara mer säker på att jag kommer att gå ännu mer bananas i hus-huset när det gäller frösådd i vår...

torsdag 4 augusti 2011

Klängigt värre

Nu blommar inte bara blomman för dagen, utan även den vita klockrankan på vår veranda. Förra året blommade klockrankan (då bara blå) först i slutet av augusti, men höll i gengäld på fram till frosten kom.(Jag tycker övrigt att den där blomman för dagen borde byta namn till 'blomman för stunden'. Maken till kortlivad blomma har jag aldrig sett. Det är ju tur att det blir många blommor på en planta, annars hade den varit väldigt svår att motivera i trädgården.)

onsdag 3 augusti 2011

Rudbeckior

Förra årets frösådda rudbeckior står fortfarande i blom och verkar fortsätta så ett tag till. De som såddes i våras har börjat knoppa och kommer förmodligen att slå ut lagom till semestern är slut, men de verkar lovande i alla fall!