söndag 24 april 2011

Dagliljor

När vi kom ut till ön i torsdags såg vi till vår stora glädje att alla fyra nya dagliljor som planterades förra året (köptes på barrot och förodlades i kruka) hade kommit tillbaka. Jag har närt en dröm om en dagliljerabatt sedan jag fick syn på en sådan på Odla.nu och nu finns faktiskt chansen att vi kommer att ha en blommande dagliljelåda i sommar. Vi delade den gamla gula dagliljan i tre plantor och satte de fyra nya i samma låda.

Åh, vad jag hoppas att de kommer att ta sig och blomma finfint framöver!

Potatis

Förra året satte vi potatis i två pallkragar. Den ena pallkragen skördade vi, men den andra hanns inte med innan snön och eländet kom. Idag kikade jag för skojs skull hur pallkragen med vissen potatisblast såg ut och döm om min förvåning när jag kunde plocka upp två finfina potatisar?! Jag tog inte upp fler idag eftersom vi inte ska äta potatis idag eller imorgon, men det lär ju finnas fler.
Jag trodde faktiskt inte att potatis övervintrade i landet/jorden, utan att det snarare skulle ha blivit någon slags sätt-potatis av dem om de inte bara hade ruttnat. De potatisar som jag tog upp har skalats och provsmakats och de smakar bra. Nästa helg blir det definitivt potatismat i stugan!

lördag 23 april 2011

Skillnad

Det är bara ett par månader mellan, men det är väldigt stor skillnad!

fredag 22 april 2011

Premiär!

Nu har vi äntligen tagit oss ut till ön och rucklet!
Det var väldigt roligt att komma ut och se alla blommor som har slagit ut. Särskilt roligt var det att se hur det såg ut där vi tog bort granarna i höstas. Vi planterade en fläderbuske och en syrén för insynens skull, men även en massa påskliljor och balkansippor. Till vår stora glädje hade de allra flesta lökar vi planterade kommit upp och det var himla fint vid stubbarna. Vi har ju provat det där med tulpaner utan framgång så det verkar som om påskliljor är vår melodi!

Nu ska vi bara komma på något snajsigt att täcka stubbarna med. Förslag, någon?

onsdag 20 april 2011

Lite mer info om Grow It

Lilla B ville veta lite mer om tidningen jag skrev om. Den finns på denna hemsida och där kan man även prenumerera eller köpa enstaka nummer. Om någon mer är intresserad av en provtitt, kan ni tjoa till så kan jag scanna in ett par sidor som ni kan kika på.

Och nej, jag är inte köpt av Grow It, jag saknar bara bra trädgårdstidningar här i Sverige. Jag köpte på mig ett antal olika i London så jag kommer säkerligen att testa att prenumerera på någon mer. Det bästa är ju att de inte är särskilt dyra heller. Jag fick 12 nr av Grow it för £44 och den kommer hela vägen från England till min brevlåda.
(Dessutom får man med extrasaker såsom fröpåsar mm, vilket man av någon outgrundlig anledning INTE får om man prenumererar på Allt om Trädgård (eller Amelia eller något annat heller, för den delen). Då får man minsann skicka ett frankerat kuvert eller något annat lika dumt. Man straffas för att man är en trogen kund? Märkligt beteende, kan jag tycka. Om de klarar av att skicka med fröpåsar mm från England, borde man väl klara av det inom Sverige?)

tisdag 19 april 2011

Ny tidning

Jag har tröttnat på "Allt om Trädgård" som jag tycker har börjat loopa lite för min del. Prenumerationen är uppsagd och när vi var i London hittade jag en ny tidning att prenumerera på: Grow It!

Den handlar mest om grönsaker och annat som går att äta, men så här långt är den väldigt intressant och matnyttig! :-)

lördag 16 april 2011

Det ryktas...

... att krokusarna och de små påskliljorna har siktats i vår trädgård. Grannarna har varit ute på ön och kunde meddela att rucklet står kvar och att det spirar i trädgården.
Nästa vecka blir det ruckelpremiär för oss och tanken är att Rosalita ska vara sjösatt på Skärtorsdagen, med sprojlans nytt kapell och allt!

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot att äntligen få åka ut!