onsdag 25 juli 2012

Bryggarbete

I helgen var det arbetsdag nere vid bryggan. Vi har en gemensam brygga tillsammans med ett antal andra och höststormarna har gått hårt åt bryggan så det var med andra ord dags för en renovering av bryggan och folk gick man ur huse för att bygga. Det låg skruvdragare överallt och det var febril aktivitet så nu är bryggan fin och fungerande igen.

söndag 22 juli 2012

Dags för ny altan

Att gå på vår altan har länge gett känslan av att gå över däck på en fiskebåt som hamnat i storm på Nordsjön. Det svajar rätt bra med andra ord. Klena dimensioner och obefintlig grundläggning förde med sig att man fick hålla i sina glas om någon klampade runt på altanen. Det ska det äntligen bli ändring på.

Den nya altanen ska bli något litet större och få en mer öppen känsla, även om den kommer att hamna under tak.Ska även passa på att höja den så att man inte behöver ett trappsteg för altandörren i sovrummet.

Första steget - att riva befintlig altan.





lördag 14 juli 2012

Semester!

Äntligen, äntligen är det dags för semester! Fyra härliga veckor med lediga dagar som ska fördelas mellan ruckel och Hus-hus. Då de ligger på var sida om Sverige är det inte helt omöjligt att vistelserna anpassas efter vädret som bekant kan variera mellan ost- och västkusten. Oavsett, så ska det blir skönt att kunna röja i trädgården både här och där, även på dagarna!

tisdag 10 juli 2012

En snabbtitt...

... var allt vi hann med när det gäller riddarsporrarna. De var jättefina när vi kom ut i fredags och jag tog ett snabbt (och kasst) foto med telefonen. Sen regnade det och efter det fanns det inga fina riddarsporrar längre. Men de var fina så länge det varade. Jag hoppas på den där taktiken där man klipper ner perenner för en andra blomning... De är frösådda och jag är himla stolt över resultatet. Jag ska helt klart så fler!