söndag 4 oktober 2009

Efter regn kommer... Björn

Regntunnan som vi satte på plats för några veckor sedan rymmer cirka 200 liter. Det låter ganska mycket, i alla fall i mina öron. När man sedan tänker att takytan som avvattnas är ca 30 kvadratmeter behöver det inte regna mer än sju milimeter innan tunnan rinner över. Veckorna som varit har varit rätt torra och jag har hunnit att ösa tunnan innan den har svämmat över. I veckan som var hade det regnat lite mer än vad som fick plats i tunnan och det var dags att fixa ett överfyllnadsskydd.

Borrade ett 55 mm stort hål i tunnan och satte dit en 45 graders vinkel för
50 mm avloppsrör. Har en del sådant liggande sedan jag byggde avloppet i badrummet. Ett rör ner till backen och ny vinkel innan ytterligare ett rör kom på plats. Det som gick att gräva ner hamnade under backen och det hela är ett provisorium tills vi har dragit dränering bakom stugan. Då får överfyllnadsskyddet gå dit istället.


Innan det är dags att börja lägga plast i krypgrunden behöver ena hörnet torka upp. Det kom in en del vatten när tunnan svämmade över. En El-Björn som stod i gömmorna kom väl till pass för uppgiften. Nu får den stå någon timma och under tiden hinner man kanske få i sig lite frukost.

0 kommentarer :