måndag 4 maj 2009

Kitchen makeover - rucklets kök piffas upp

Samtidigt som Jo satte kakel i badrummet och fixade i trädgården gav jag mig på att påbörja vår lilla kitchen makeover. Köket är väldigt litet och saknar i princip helt avställningsytor och varmvattenberedaren har hängt med ett tag och är bara på fem liter. Den har i och för sig fungerat som den ska men när det är mycket folk och disk tryter varmvattnet fort. Dessutom är den inte så snyggt inkopplad elmässigt. Som synes har förra ägaren kopplat varmvattenberedaren till en strömbrytare som i sin tur är kopplad till en förlängningskabel.



Ny varmvattenberedare har länge stått på önskelistan hos Jo. Förra veckan slog vi till och köpte den här på Jula. En tioliters beredare som får plats under diskbänken. Inte nog med att den är dubbelt så stor som den gamla, vi kan dessutom plocka bort mellanväggen och öppna upp köket lite mer.



Ett gäng t-rör, nipplar, anslutningsslangar, en säkerhetsventil och en ny köksblandare från IKEA ska kopplas ihop i syfte att uppgradera köket. Hur man ska motera en säkerhetsventil är tydligen så uppenbart självklart att det inte kommer med någon anvisning. Inte ens på tillverkarens hemsida får man en ledtråd, men väl all annan information som man inte visste att man behövde. Efter lite eftersökningar kom vi fram till att klämringskopplingen är för spillröret och tills slut kom ventilen och alla andra delar på plats.



Den gamla varmvattenberedaren och blandaren är borta, så även väggen som beredaren satt på. Bakom väggen fanns ett par hyllor och under dessa stod tidigare vår nu trasiga frysbox. Återstår att se var ny kyl/frys hamnar. Den nya blandaren kom på plats efter lite modifieringar av diskbänken och varmvattenberedaren står på plats under diskbänken. Nästa vecka ska vi försöka få dit bänkskivan efter att ha spacklat och målat väggarna.

2 kommentarer :

  1. Malena sa...

    Vilka framsteg! det är riktigt roligt att se förändringarna. Kul att ni fotar och bloggar så mycket!

  2. Jo sa...

    Malena: Ja, det går faktiskt framåt. Även om det tar tid... ;)