söndag 2 september 2012

Försummad trädgård

Nu är ju ruckelträdgården till allra största delen en sk naturtomt, men vi har ju gjort lite försök att få till blommor och rabatter lite här och där. I år har vi dock försummat trädgården å det grövsta. Altanbygget får liksom råda och trädgården runt huset får planeras med den som utgångspunkt.


Rudbeckiarabatten ligger utanför altanområdet och har fått frodas ifred (så går det om man är borta tre veckor i taget...).  De kunde nog ha mått bra av lite stöttning, men själva blommorna kan jag inte klaga på. Hirta Green Eyes som jag råkade plantera när vi fyllde ut Cappuccinorabatten har blivit en ny favorit som förmodligen kommer att få en helt egen rabatt nästa år. De små gröna "ögonen" är nästan självlysande!

3 kommentarer :

 1. LINDA sa...

  Det är rätt förvuxet på sina ställen här också. Får nog ta ett ryck snart ...

  Jag googlade lite och hittade en sida där det står att man i Mexico gör Salsa Verde på tomatillo. Fast om jag ska vara ärlig så förtstod jag inte vad alla ingredienser var ;)

  Solsken
  //Linda

 2. Jo sa...

  Linda: Ja, salsa verde har jag också hittat tips om. Jag som verkligen älskar salsor. Inte.
  Men man får väl testa iaf och se! :)

 3. LINDA sa...

  Skrattade gott åt din praktiska växthuskommentar. Så skönt med ett rent inför vintern. Gissar att det kliar jättemycket i fingrarna efter att få börja använda det till odling framåt våren :)

  Trevlig helg1
  //Linda