torsdag 25 juli 2013

Dagliljerabatten

Trädgården i rucklet har ju blivit skamligt eftersatt i år. Dels beroende på Ullharens ankomst, dels på grund av altanbygget. Man kan dock välja att använda sig av "makrosyn", dvs se det som är fint skarpt och ignorerar/sudda till omgivningen som inte är lika fin.


Om man använder sig av det sättet att betrakta trädgården kan man bland annat kika på dagliljerabatten och konstatera att trädgården kanske inte är så pjåkig ändå. Jag gillar de höga gul-orangea dagliljorna skarpt och riddarsporrarna gör sig fint i samma rabatt. Senare blommar även lägre, mörkröda, dagliljor där. Planen är att dela de gula dagliljorna, flytta hem några av dem till hus-huset och att utöka denna rabatt med fler sorters liljor. Det kan bli finfint! I alla fall om man ignorerar friggebodens smutsiga väggar tills vidare (ett av kommande projekt)...

2 kommentarer :

  1. LINDA sa...

    Ullharen? Vad är det? Blir nyfiken och fattar att jag inte fattar fast jag borde ;)


    Tack få jättemycket för de snälla orden angående vår kanin.

    Kram
    //Linda

  2. Jo sa...

    Linda: Ullharen är vår lilla pojke som föddes i mitten av juni! :D Jag har inte skrivit så mycket om honom på denna blogg, mest på Frk P-bloggen så det är inte så konstigt att du inte hänger med! :)