fredag 8 april 2016

Nämen hörni...

Om man kanske skulle ta och skaka liv i bloggen igen. Om inte annat för att få fortsatt dokumentation över vad som faktiskt blir utfört därute.

Just nu ligger båten kvar på land, men förhoppningsvis fixar vi till den denna helg och får den sjösatt nästa helg. För många andra ute på ön startade säsongen redan i påskhelgen så i år är vi sena ute. Det har i och för sig blivit så per automatik efter att Ullharen kom in i bilden, man vill ju gärna att saker funkar när vi väl tar oss ut och avsaknad av vatten, el och säker transport känns lite onödig när man har en snart-treåring med i resesällskapet.

Håll tummarna för att premiären blir av som planerat och häng med på Ruckelåret 2016!

lördag 4 april 2015

Premiär!

Äntligen ute igen! Vi passar på att fira påsken härute och det är ljuvligt att vara här i det fina vädret. Lite kallt, men fullt godkänt! Hus och trädgård verkar ha klarat vintern fint och det spirar små blommor både här och där.
Det verkar som att det ska bli fint väder hela helgen  så jag hoppas att vi ska hinna med lite saker ute, bland annat att bygga spaljé och kompost. Det gäller bara att Ullharen är samarbetsvillig,  annars blir det lite mindre gjort...

måndag 25 augusti 2014

Nytt fortskaffningsmedel!

Vi har äntligen fått tummen ur och skaffat oss en ny båt! Eftersom rucklet ligger på en ö är vi väldigt beroende av att på ett säkert sätt kunna ta oss ut oavsett väder och vind. Båten verkar än så länge passa våra behov perfekt, man kan inte bara forsla barn och katter, utan även virke om vi skulle vilja. Så här ser skönheten ut:

måndag 18 augusti 2014

Många bad, få inlägg...

Det ekar en hel del här på bloggen just nu. Ska sanningen fram så har det inte blivit så mycket byggt på rucklet denna sommar, vi har ju haft så fint väder att det faktiskt har varit för varmt. Man ska dock inte klaga på vädret, rucklet med dess projekt finns ju kvar. Vi bygger dock sakta men säkert på en pergola på altanen för att få lite skugga. Men för att orka bygga behövs ju just... skugga!

Vi har fiffat lite inomhus och gjort småplock, bland annat fått upp tavellist ovanför sängen som vi kan ha lite tavlor på. Liten grej som gör rätt mycket! Förhoppningsvis hinner vi med lite mer innan sommaren är helt slut för vår del!

söndag 20 juli 2014

Många dopp blir det!

Herrejösses, vilket väder vi har! Det är för varmt för att bada mitt på dagen och det är för varmt för att jobba. Ullharen leker med vatten i badbalja i skuggan på altanen och sen går vi ner till badbryggan sent på eftermiddagen. I förrgår blev det till och med ett kvällsdopp och vi satt och kikade på den fina solnedgången och njöt av tillvaron. Det är lyxigt att ha ett ställe som detta att vara på!


måndag 14 juli 2014

Pippi-piff

Jag har blivit vansinnigt förtjust i Ikeas alla fina solcellslampor och har gått lite bananas. Det började ganska lugnt med pynt inför Ullharens födelsedagskalas hemma och då upptäckte vi hur bra de faktiskt är, de där lamporna. De lyser upp mer än man tror och de är inte alls lika dåliga som de gamla solcellslamporna var. Bland annat har vi köpt ett gäng små fågellampor som nu pryder vår kornell och man blir så glad varje gång man ser dem!

lördag 12 juli 2014

Semester igen!

Nu har semester och ledighet börjat på riktigt, känns det som. Vi alternerar mellan hus-hus och rucklet och har ju den stora fördelen att kunna välja sida på Sverige efter väder. Nu i veckan som har gått har det ju varit så himla varmt och fint att vi faktiskt har badat, hela familjen! Vi har dock smitit ner till badbryggan när det har blivit lite svalare, runt 16-17. Mitt på dagen är det ju på tok för varmt i solen så det passar oss bättre att vara där senare på dagen. Då har ju dessutom de allra flesta pallrat sig hem för att äta middag så vi får nästan hela stranden för oss själva. Lyxigt värre!