lördag 12 maj 2007

Stugan är vår!

När vi har varit på visningen så åker vi hem och funderar. Räknar på vad de mest akuta reparationerna kan kosta och lämnar ett bud. Budet accpteras av säljaren och sedan en mängd papper har skrivits under och pengar bytt ägare så får vi nycklarna.

Då stugan ligger på en ö och den tillhörande båten ligger kvar där ute, får vi skjuts ut av B. Väl ute på ön hjälper han oss att leta reda på båten och att få den i sjön. Glada i hågen går vi sedan upp till vår stuga för att leta reda på utombordaren.

Utombordaren, en 6-hästars Yamaha av äldre årsmodell ligger i hallen. Men vi hittar ingen bränsletank. Letar igenom hela stugan och vänder upp och ner på friggeboden. Ingen tank...

Det blir till att ro in till land och leta upp en båttillbehörsaffär som har öppet. Efter många turer så står vi vid bryggan med en fylld tank när B dyker upp. Han frågar om allt gått bra och vi berättar att det inte fanns någon tank, men att vi nu har köpt en. Han tittar på oss och frågar förvånat:

B: Men hur kom ni från ön?
Joflopp: Vi rodde?
B: Va..?
Joflopp: Ja, vi rodde...
B: Men hur lång tid tog det egentligen?
Joflopp: Tjaaa... 35 minuter ungefär.

Det verkar som om B inte kan bestämma sig för om vi är galna eller bara stolliga.
B: Men ni kunde ju ringt så hade jag kört er?

Sedan följer ett försök att förklara den svenska kan-själv-mentaliteten för B som är tysk. Det hela slutar med att han säger att han inte lämnar oss innan han ser att allt fungerar. Tur var väl det. Den "servade" motorn visar sig vara omöjlig att starta så B erbjuder att ta den till sin verkstad och vi får låna hans båt för att komma ut till stugan.

Smått kaotisk start på vårt husägande, men det löste sig till slut.

Nu när vi vet att vi kan ta oss hem till fastlandet igen, kan vi börja göra oss hemmastadda. Väldigt spännande att få öppna skåp och garderober för att se vad vi har fått "på köpet". Tänk om det finns en massa fina 50-talsserviser eller något annat intressant?


Mjaa.. inte riktigt. Lite smått och gott fanns det allt, men tyvärr ingen stor gömma med Stig Lindbergssamling eller så. Därmot annat som såg ut att härstamma från den tidsåldern. Vad sägs om denna fina flaska med wax? Det är ju tydligt vem som ska ha den och vad man ska ha den till....0 kommentarer :