torsdag 25 oktober 2007

Hem & Villa

Idag var vi på Hem & Villa i Göteborg, främst för att se över utbudet av reningsverk. Sedan tidigare förstod vi att det det inte är en helt billig historia och att det finns kringkostnader som serviceavtal och förbrukningsmaterial. De flesta vi stötte på hade stora system, väldigt mycket större än vad som behövs till vår stuga. Dessutom krävde de vattentoaletter då systemen inte fungerar utan fekalier. Eftersom vi har en torrtoa var dessa lösningar inget för oss.

Det såg mörkt ut ett tag men sen blev vi tipsade om en mindre leverantör som skulle ha reningsverk för BDT-vatten, Bad-Disk-Tvätt. De andra leverantörerna hade säljare som gick igång så fort man närmade sig montern, här var det tvärtom. Lite svårstartad, men när han väl insåg att vi faktiskt var intresserade och letade efter just en sådan lösning som han kunde ha, så kom även han igång.

Systemet vi tittade på heter HS0.607 och kommer från finska Raita. Väldigt enkelt i sin uppbyggnad och inga stora elektronikboxar som många av de större verken hade. Dessutom var det inte så skrymmande och skulle kunna få plats på tomten utan att störa för mycket. Då det är en naturtomt med mycket berg går det inte att gräva ner ett stort reningsverk.

Återstår att se vad kommunen säger då de alltid har sista ordet i val av reningsanläggning.

0 kommentarer :