söndag 27 juli 2008

Vakthållning

Bryggorna och parkeringen inne på fastlandet ägs gemensamt av de som har hus på ön via en samfällighet och under sommartid turas man om att gå vakt på nätterna. Detta för att undvika båt- och bilstölder. Parkeringen ligger tyvärr en bit ut på vischan och om inga vakter fanns, kunde bovar och banditer härja fritt utan att någon såg det. (Vi har ju själva drabbats av en båtstöld, så vi vet alltför väl att vakter behövs)

Igår var det vår tur att gå vakt och vi hade skrivit upp oss på första skiftet, 22.00-01.30. Det var en fin, varm och stjärnklar kväll och vi inledde den med att fiska från bryggorna, man ska ju vakta just bryggorna, så medan det är någorlunda ljust kan man ju förena nytta med nöje. J fick en rejäl gädda på kroken, men den slet sig tyvärr.

Kvällen avlöpte utan några större händelser, några kids kom åkande på moppar, annars var det frid och fröjd. Vi ägnade en hel del tid åt att kika på stjärnorna, det är ju inte jätteofta man ser dem så klart som vi gjorde igår. Tyvärr är vi helt värdelösa på stjärnbilder, vi får nog köpa oss en bok, så vi vet vad vi tittar på nästa gång! :)

0 kommentarer :