onsdag 6 augusti 2008

Gamla historier

Häromdagen när vi gick igenom vårt skrivbord härute, dvs de förra ägarnas skrivbord, hittade vi en bunt med gamla foton och vykort. De förra ägarna (W & S) plockade med andra ord inte bort alla sina personliga saker utan lämnade till viss del huset som det var, rakt upp och ner. Till saken hör väl iofs att S hade gått bort och W bodde hos dottern i Sydafrika. Lite väl meckigt att åka ända till Sverige för att hämta foton kanske.

Iallafall, vi hittade bland annat ett vykort adresserat till fru UL, c/o W & S. Vi har träffat fru UL, som har en stuga en bit från oss, och tyckte att det var lite skumt att vykortet inte hade nått henne. Det var ju ändå 35 år sedan det skickades. Vi beslutade att vi skulle lämna det till fru UL, men kom inte ihåg vilken stuga hon bor i, så vi tänkte ta vägarna förbi Herr och Fru N. Herr N har upprättat en karta över ön och han säljer dessa för 20
kronor. Med hjälp av en sådan, skulle vi lätt hitta till Fru UL.

Det visade sig dock att fru UL satt hemma hos Herr och fru N, så vi slapp gå hela vägen till fru UL. Vi blev inbjudna till herr och fru N, som bjöd på drinkar och historier från förr. Det är himla kul att höra dem berätta om hur det var här på ön, förr i tiden, så vi satt glatt och lyssnade på dem och drack goda drinkar.

Det kom fram att W & S var de första i kompisgänget som byggde hus härute, så de tre första åren delade alla tre familjerna på huset som vi nu bor i. Fru UL bodde tre somrar i vårt lilla röda rum tillsammans med sina två döttrar, därav adresseringen till W & S. Detta hus var med andra ord fullt att folk förr. Och vi som har tyckt att vi har varit många när vi har varit 12 personer här på midsommar. Vi ligger i lä jämfört med fru UL som bodde i det lillalilla röda rummet flera somrar. Där ser man vad man kan få reda på om man bara går en bit bort och umgås lite med grannarna! :) Frågan är om fru UL skulle känna igen "sitt rum" om hon kikade in här?

0 kommentarer :