lördag 30 augusti 2008

Ny leksak

Idag har vi utökat arsenalen av verktyg och maskiner. Listan över saker man aldrig har behövt i en hyreslägenhet men som känns oumbärliga på sommarstället växer sig allt större. Vi har pratat en del om att skaffa en egen motorsåg och det har funderats på vilken maskin som är värd att satsa på. I och med att det rör sig om ett sommarställe med några träd som ska tas ner har det inte känts berättigat att skaffa en ny värstingmaskin. Tanken var att en billigare maskin från exempelvis Partner skulle duga gott och väl. Speciellt som Jo:s bror har fällt jag vet inte hur mycket, med just en Partner. Bland annat två stora granar hos oss förra våren.

Kollade runt lite på Blocket för att se om det hade dykt upp någon vettig begagnad såg till bra pris och hittade en Jonsered CS 2159 till vad som verkade vara ett kanonpris. Visade sig att det var fler som var intresserade, men efter att ha sagt att jag tar den utan prut om den är ok, kunde jag komma förbi och lägga beslag på den.

Sedan sa han att den gått någon dag på vedbacken då han velat ha en annan såg som komplement. Frågade om den inte var lite väl stor för vedsågning, och där kom förklaringen till varför han sålde den. Efter någon dags sågande hade han gått över till sin gamla, lättare såg och denna hade blivit stående.

Kikade på den igen och insåg att det verkade faktiskt som att den bara gått några timmar. Inte mycket att tveka på. Kontanter i handen och ett fast handslag senare hade såget bytt ägare.



Lite data:
Effekt: 4 hk (3 kW)
Cylindervolym: 59 cc
Vikt: 5,6 kg

0 kommentarer :