söndag 7 mars 2010

Altantaket gav upp

Sedan vi var ute på ön i februari har det kommit mer snö och vi hade ett rådslag om hur vi skulle göra med taken vi inte hann skotta förra gången. Då Jo var uppbokad på annat håll för helgen kom vi överens om att jag skulle åka över för att se till stugan.

Den här gången var föret över havet helt perfekt. Snön hade smält och sedan frusit till is vilket gjorde att det var som att skida på hård skare. Att marssolen värmde skönt gjorde inte saken sämre.

Väl ute på ön fick jag se något som inte var lika kul. Delar av altantaket hade rasat in och det såg ut som om det hade gått en lavin över altanen. En bjälke hade gett vika och gått av och det som en gång var plats för marshmallowgrillen var nu en hög med snö och bråte.

Som tur var hade man bara spikat altantaksbjälkarna mot takstolarna. De enda skadorna på själva huset blev då att några fasadbrädor slets ner. Efter att ha skottat bort snön från altanen och lappat ihop hålet i fasaden var det fixat så det håller till sommaren.

En positiv sak med takraset var att vi nu insåg hur ljust det blev i köket när solen kan lysa in. Tanken var att vid tillfälle byta altantaket och då ska man kanske inte skymma köksfönstret igen.




1 kommentarer :

  1. erica sa...

    oj vilken syn!!!
    Men det gäller att se det positivt som ni gjorde,ljus in är aldrig fel.
    Snart är vår med värme här,då får vi njuta i våra stugor igen !