torsdag 24 oktober 2013

Första strykningen gjord!

Idag var det äntligen fint väder härute på ön igen och vi kunde måla första varvet på den vita fasaddelen av huset. Det blir väldigt stor skillnad mot det tidigare gula och jag tror att det kommer att bli toppenbra när det är färdigt. Ett varv till och ett par svarta strykningar på det omålade och bruna så är vi nöjda med årets sista arbetsvecka.

12 kommentarer :

  1. LINDA sa...

    Hej!

    Så roligt det är att följa det som händer! Ser fint ut!!

    Jag vet precis vad du menar med tvättapparaten. Har också sneglat på den. Märkligt nog går jag omkring och har ångest light inför växthusrengöringen, trots att maken brukar ombesörja den. Jag brukar alltid börja prata om att firman som putsar våra fönster ett par gånger om året kanske kan ta växthuset också, men maken tror inte på den idén. Och han har ju egentligen rätt. Det är ju mer än putsning. Men tänkt så skönt det vore! Jag har också funderat på högtryckstvätten, men tänk om rutorna blåster ut ;)

    Kram
    //Linda

  2. LINDA sa...

    Hej!

    Jag är tyvärr rädd att jag inte vet vad aklejan heter. Önskar att jag visste. Älskar också aklejor och blir stormförtjust när de fixar fina korsningar. Hade en i en så blå vacker färg förra året att jag nästan dånade. Och vad gjorde jag!?! Rensade bort den av misstag. Bannar mig själv för det fortfarande :(

    Kram
    //Linda

  3. Jo sa...

    Linda: Visst blir det bra? :) Vad synd att du inte visste namnet på aklejan, den var ju så himla söt!

  4. LINDA sa...

    Tjohoo! Jag visste väl att det var något i huvudet som inte stämde. Det där med aklejan har gått och gnagt i huvudet på mig hela helgen. Jag hade en känsla av att jag nog borde veta lite mer än jag för tillfället mindes ;)

    Nu kom jag på det. Jag har sått den från frö som jag köpte från Rara växter. Sorten heter Tower Light Blue.

    Måste nog kika om det inte finns några fler sorter som jag "borde" ha :)

    KRAM
    //Linda

  5. LINDA sa...

    Tack för hälsningen! Sitter äntligen i vinterträdgården med brasan igång och regnsmatter mot taket. Golvet fogades i dag och nu ska det till lite målarfärg. Sedan är det bara att be rörmokaren starta golvvärmen och då kan vi flytta in :)

    Kram
    //Linda

  6. LINDA sa...

    Tack snälla för kommentaren! Jag är så nöjd. Vill inte gå till jobbet i morgon ;) Fast jag får passa mig för vad jag önskar, vill ju inte råka ut för en av de där förkylningarna som går på jobbet nu när jag har klarat mig hela hösten ;) Sitter fortfarande här ute och njuter av brasvärmen :)

    Kram
    //Linda

  7. LINDA sa...

    Vad ska du så för chilisar? Det är så roligt att ha kommit igång - går och kikar och kikar fast jag vet att det dröjer innan de gröna börjar synas :)

    Ha en fin kväll!
    //Linda

    PS! I fredags skulle rörmokaren ha kommit för att sätta igång golvvärmen. Men nix. Någon fick en vattenläcka. Han skulle ha kommit i dag i stället, men nu är han sjuk ;) Men någon dag får vi njuta av varma golv :D

  8. LINDA sa...

    Det är verkligen synd om de små fåglarna. Menar du att de flyger in i era "vanliga" fönster? Det gjorde de hos oss innan vi skaffade vinterträdgården - om de stora fönstren ut mot terrassen var precis nytvättade och solen sken från klar himmel som blev det en och annan krock.

    Kram
    //Linda

  9. LINDA sa...

    Jag grävde ner tulpaner onsdagen före jul. Ska bli spännande att se hur det går för dem :)

    Kram
    //Linda

  10. LINDA sa...

    Westhuset är mest ett trångt lager, men vi frågade om vi fick komma och vi var välkomna. Det var spännande att åka dit, även om det var lite svårt att hitta :) Vi (jag och odlarvännen jag åkte med) ska åka dit i vår - vi tyckte att trädgården var så fin. Westhuset ligger i ett uthus i trädgården hos hon som har stället.

    Kram
    //Linda

  11. LINDA sa...

    Den röda blomman för dagen med vit mitt är verkligen superfin! Måste nog testa den i sommar ... livsfarligt att läsa om andras favoritfröer, det ger ju mersmak ;)

    Kram
    //Linda

  12. LINDA sa...

    Kan du inte berätta mer om den kinesiska specialbelysningen? Blir så nyfiken. Och så vill jag se bild :)

    Tack för Facebook-tipset :D

    Kram
    //Linda