onsdag 1 oktober 2008

Klamby - IKEA:s bäst bevarade hemlighet

Då vår varmkompost är till brädden full tänkte vi köpa en ny kompost. Tyvärr känns det ju inte lika roligt att lägga tusen kronor på en kompost som på en maskin eller ett riktigt fiffigt verktyg. Tur då att Jo råkade på en pall med komposter på en av sina IKEA-turer. Viss förvåning kan man tänka sig. En varmkompost i plast är väl inte direkt något som man tror sig hitta på IKEA, och så värst platt var inte varan heller då det är en rund historia.

Eftersom jag glömde kortläsaren till minneskortet tänkte jag länka till en bild på komposten. Det visade sig inte vara helt enkelt. Komposten kallas Sverigekomposten men har IKEA-namnet Klamby. Söker man på Klamby hittar man inget om komposten. Söker på Sverigekomposten och hittar en länk till monteringsanvisningarna. Tillverkare är MMK Plastics och enda skillnaden från deras anvisningar är att deras logga är ersatt med IKEA:s

499 kronor får i vilket fall anses som ett fynd.


4 kommentarer :

  1. Kollobarnet sa...

    åh du har köpt den, har sneglat på den ett par gånger men har än så länge ingen plats att ställa den på. Hoppas att den finns kvar ett tag och att jag hittar en plats!!!

  2. Lilla B sa...

    Den ser exakt ut som min gamla Gröna Johanna. Den har stått på sin plats sen säkert 15 år och omvandlat en fempersonfamiljs hushållsavfall till finaste mylla. Ett aber med komposten är att den är svårtömd. Men för det priset kan man inte klaga - bara veta om. Till vintern behöver du isolera den så funkar nerbrytningen hela tiden, bara lite långsammare.

  3. Joflopp sa...

    Får hoppas det är något som kommer att finnas kvar i deras sortiment och inte bara en testgrej. Funderade på att isolera den men i och med att vi nu har två komposter tror jag den klarar sig trots vintervila. Tog oss två säsonger att fylla den första, nu kommer den att få stå i ca två år innan det är dags att tömma den.

  4. lopec sa...

    intressant även att IKEA nu har en soffa med namnet Klamby, en artikel som det inte finns någon information om varesig i katalogen eller på ikea.se.

    jag hörde med en av säljarna på ikea och fick informationen att det var en tillfällig vara, någon typ av one-time-offer. så kanske dom slänger in alla speciall-varor under namnet klamby?