lördag 30 januari 2010

Kunde Karl X så kan vi!

Just när man inte riktigt trodde att stugabstinensen kunde bli värre fick vi reda på att isen ligger tjock ut till ön. De få bofasta som finns har tydligen knatat över till fastlandet sedan ett par veckor tillbaka, vilket väckte tankar om att det skulle gå att ta sig till stugan innan påsk. De senaste dagarna har vi kollat iskartor från SMHI och konstaterat att hela skärgården är igenfrusen med 10-20 cm fast is. Nu följer vi med spänning väderleksrapporterna för att se hur temperaturen kommer att vara under veckan och det ser lovande ut. -17 inatt och sedan konstant minus hela nästa vecka.

Med tanke på att det har kommit rätt mycket snö senaste veckan har vi fixat fram skidor. Som brukligt fyndade vi på en loppis och för 50 kr paret fick vi med oss två par skidor hem. Välanvända och med de gamla hederliga bindningarna som man kommer ihåg från barndommen. Det bästa med dem är att de funkar med våra vanliga kängor. Den skarpsynte ser att det inte finns några stavar på bilden. Det beror på att det inte fanns några. Något som kanske förklarar priset?


Stavar, ispik och något mer behöver vi komplettera med innan äventyret kan börja.



Vi tänker dock inte följa Karl X helt i fotspåren då han förlorade två hela kompanier som gick genom isen...

2 kommentarer :

  1. lisa sa...

    Vad spännande att gå över isen! Hoppas ni kan komma ut snart, jag förstår er abstinens.

  2. Joflopp sa...

    Ja, det ser lovande ut på senaste iskartan från SMHI. Isen lägger sig allt längre ut till havs och blir tjockare i skärgården. =)