fredag 14 november 2008

Stugan ska få vintervatten

Som ni såg stängde de bryskt av vattnet för oss förra helgen. För att få vatten till stugan blir det till att knata bort till pumphuset med dunkar och forsla tillbaka till stugan. Väl där får man värma vatten på spisen. Visst, det funkar men i ärlighetens namn är det inte jättekul att behöva slabba med kastruller så fort man behöver tvätta av sig. Så jag gjorde som Balthazar, funderade och funderade och sedan var det som självklart.

Med hjälp av en liten pumpautomat borde vi kunna pumpa vatten från våra stora dunkar och trycksätta systemet i köket. På så sätt får vi fortfarande varmvatten från kranen även om vi behöver hämta vattnet i dunkar. En mindre pumpautomat har inhandlats på Jula och igår plockade jag ihop alla kopplingar som behövs. Imorgon är det dags att se om teorin går att omvandla till praktik och om stugan kan få vintervatten.

2 kommentarer :

  1. Gardenlife sa...

    Hoppas idén funkar i praktiken...alltid skönt när det där med vatten "flyter" på... ; )
    Trevlig blogg!
    /Janne

  2. Joflopp sa...

    Först kom vi inte ut pga för mycket vind. När vi väl kom ut hade jag missat att skaffa en backventil. Får se om det blir tredje gången gilt nu i helgen. :)