söndag 9 mars 2008

Äntligen!

Äntligen, äntligen har vi varit ute i stugan. Helgens hjälte, utan tävlan, är Joflopp! Vi startade tidigt och åkte för att hämta kajaken och sedan vidare mot ostkusten.När vi kom fram, kröp Joflopp i sin mundering och före jag hann säga Tjuvar och Banditer hade Joflopp försvunnit ur sikte. Jag körde in till byn för att sätta upp lite efterlysningslappar och en shoppingrunda. Joflopp kom snabbt ut till ön och pilade iväg till stugan för att hämta båtmotorn. Sedan puttade (ja, jag vet att det heter sjösätta, men det var nog mer putta i detta fall) han i Lilla Blå och startade motorn. Det var förmodligen tur att han var tämligen ensam på ön, för annars hade ett brandsläckar-uppbåd skapats...


Motorn startade på första rycket och sedan for Joflopp tillbaka till bryggan för att hämta mig som satt där och njöt av den första "vårsolen".

Det var helt fantastiskt attt få komma ut till ön igen. De lökar som jag petade ner i höstas hade börjat komma upp, i stort sett allihop. Så nu står där två fina rader av spirande krokusar, tulpaner och något mer fint som jag ärligt talat har glömt bort vad det är. Jag har ju aldrig satt lökar förut, så jag hade nog räknat med lite "svinn".

Kvällen spenderades med att kolla på schlager och att sova gott i soffan. Idag har vi mätt en del mått på huset och tomten, för att kunna upprätt något slags ritning över hus och tomt. Dessutom har vi undersökt möjligheten att stöka om lite i köket för att få plats med en diskmaskin. Som en vän sa i somras: Det är ju inte semester utan diskmaskin... Nästa helg blir det vvs och målning.0 kommentarer :