måndag 12 maj 2008

Jubileum

Igår, den 11:e maj var det precis ett år sedan vi skrev på papper inne i byn och fick nycklarna till vårt Ruckel. Vi satt och kollade på foton från den allra första gången vi var ute och kunde konstatera att det faktiskt har hänt en hel del härute sedan dess. Om inte annat har vi lärt oss en hel del, som t ex att det inte spelar någon roll om de låser till pumphuset under vintern, eftersom kranen för vatten ändå sitter på utsidan. Det tog oss en vecka att komma underfund med det och vi hade under den tiden lärt oss att det går åt mycket snö om man ska smälta till t ex diskvatten.

Vi har också lärt känna våra grannar lite bättre och kan numera namnge säkert tio av dem med deras riktiga namn, inte bara våra hitte-på-namn. Vissa kommer dock alltid att få ha kvar sina hitte-på-namn, som t ex Valrossen, mannen som alltid klagar och leker polis.

Vi har också lärt oss att det är bra att åka från västkusten i god tid så man slipper köra runt i mörkret och leta efter bryggan, för när det blir mörkt härute, ja, då är det mörkt.

Som sagt vi har lärt oss en hel del och mer blir det med all sannolikhet. Förhoppningsvis kommer vi att lära oss hur man renoverar färdigt ett badrum och hur man lagar en båt. Båda sakerna ämnar vi att börja lära oss under denna semestervecka.

0 kommentarer :