lördag 17 maj 2008

Majrodden

Vissa har som tradition att springa Göteborgsvarvet, andra skapar sig egna traditionella motionssätt. För vår del verkar det som om Majrodden kommer att vara ett årligt återkommande event.

Redan igår på väg ut till ön märkte vi att motorn började strula och en liten bit från bryggan dog den. J försökte greja med den utan framgång, men vi tänkte att vi kanske kunde fixa det idag eftersom vi var tvungna att köra över till fastlandet och slänga en massa skräp som låg i bilen sen igår.

Tyvärr kunde inte motorn fixas så lättvindigt imorse och återvinningsstationen stängde klockan 13, så vi var tvungna att bege oss in till land oavsett. Jag började ro och sen tog J över. Väl inne i byn investerade vi i nya åror (eftersom de gamla var kassa) och slängde vårt skräp på tippen.

Sen var det bara att börja ro tillbaka. Som tur var, kom ett par tyskar förbi och frågade om vi ville bli bogserade. Vilket vi givetvis ville! Så snabbt har Lilla Blå aldrig åkt förut och vi var ute vid ön i ett huj!

Grejen är den att det hade åkt förbi ett antal båtar på vägen in till land, men ingen stannade och frågade om vi ville ha hjälp. De enda som stannade var alltså tyskarna. Inte visste vi att vi skulle få mest nytta av vår skoltyska ute vid en ö i den svenska skärgården! :-)

0 kommentarer :